top of page

Новият сериал “Връзки” тръгва по bTV, но преди това ще го покажат в Кан

Съвсем нов български сериал - “Връзки”, ще се появи по Би Ти Ви вероятно наесен. С него телевизията дава пореден знак, че не е обърнала гръб на филмовите поредици, снимани у нас, след като те значително намаляха в програмата ѝ. Още повече че само след дни ще пусне осмия пореден сезон на комедийния “Столичани в повече”.

Първи новината за “Връзки” обяви актьорът Михаил Билалов във фейсбук в понеделник. Той пусна и кадър от снимачната площадка, като обясни, че режисьорът на лентата е Виктор Божинов - човекът, който работи по всички успешни български сериали. Вероятно го е направил от нетърпение, тъй като първите епизоди са готови от половин година.

Факт е, че филмът се снимаше за Тв 7 и отдавна трябваше да е на екрана. Така се бяха договорили продуцентите от “Емо вижън”, които правят “Връзки”. Първите снимачни дни обаче съвпадат с финансовите затруднения на телевизията след затварянето на Корпоративна търговска банка през лятото. Затова и сериалът, както и други предавания не бяха включени в програмата на новия телевизионен сезон миналата есен.

“Ще стартира тази година по Би Ти Ви. Финалният договор е вече подписан. Преди това ще бъде показан за първи път на телевизионния фестивал в Кан напролет”, каза за “24 часа” Мартин Райков, пиар на сериала.

Напълно готов е първият сезон на “Връзки”, който е от 10 епизода. Актьорите ги снимаха от юни до октомври с кратка почивка. Първите 7 ги снима Виктор Божинов, а останалите три - Васил Стефанов. В главните роли са Михаил Билалов и Лилия Маравиля – и двамата са играли в “Под прикритие”. Той е брачен терапевт, който се занимава с проблемите на другите, но не може да се справи със своите собствени. Има връзка с героинята на Маравиля, която е известна архитектка. Това всъщност е и най-голямата завръзка в сюжета. Именно върху нея се гради целият филм. Оттам започват и смешните ситуации - сложните взаимоотношения между останалите, непоносимостта им един към друг и любовните развръзки. Неща, които се случват и в реалния живот.

Жанрът е абсолютно нов за българските продуценти на сериали - комедия и драма в едно и актьорите също нямат опит в това, защото досега са играли или само в смешни филми, или в много сериозни и тежки роли.

Яна Маринова, Валери Йорданов и Ники Ишков са сред останалите актьори, които участват. Поканен е и Алек Алексиев, син на актьора Стоян Алексиев. За първи път в сериал от новата вълна се съгласява да играе и Анета Сотирова, която е в ролята на актриса. Част от кадрите са заснети в комплекс от затворен тип в “Бояна”.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page